کارشناس هسته ای آمریکا را به مقصد ایران ترک کرد

 

صبح روز چهارشنبه، 23 تیر (14 ژوئیه)، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه رژیم، اعلام کرد با تلاش های انجام شده از سوی رژیم و همکاری سفارت پاکستان در واشنگتن، لحظاتی قبل شهرام امیری خاک آمریکا را از طریق کشور ثالث به مقصد ایران ترک کرد.از زمان قطع روابط دیپلماتیک رژیم و آمریکا در حدود سی سال پیش، سفارت پاکستان در واشنگتن حفاظت منافع  رژیم در آمریکا، و سفارت سوئیس در تهران، حفاظت منافع ایالات متحده در ایران را بر عهده دارند. به گزارش بی بی سی، واحد حکومتی مرکزی خبر، به نقل از مهمانپرست گفته است امیری هنگام ترک آمریکا از سوی رئیس دفتر حفاظت منافع رژیم بدرقه شد.

در ادامه این گزارش آمده ات: سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفته است که شب گذشته، بهروز کمالوندی، معاون آمریکای این وزارتخانه، با شهرام امیری تلفنی گفتگو کرد.به گفته سخنگوی وزارت خارجه، آقای کمالوندی در این گفتگوی تلفنی با آقای امیری "ضمن حصول اطمینان از سلامت و آرامش روحی وی، خصوصا پس از حضور در دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، بر هرگونه تلاش کشورمان برای بازگرداندن وی به میهن اسلامی و آغوش خانواده اش تاکید نهاد."

به گزارش واحد مرکزی خبر، وزارت امور خارجه گفته است که "همچنان از طریق کانال های مختلف حقوقی و دیپلماتیک، پیگیری های خود در رابطه با مسئولیت های دولت آمریکا در ربایش امیری را ادامه خواهد داد."

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد زمان ورود احتمالی شهرام امیری به تهران جزئیاتی نداده است. خبر خروج شهرام امیری از خاک آمریکا یک روز پس از آن گزارش می شود که خبرگزاری های داخل ایران گزارش هایی را در مورد مراجعه او به دفتر حفاظت از منافع ایران در واشنگتن منتشر کردند.

اگرچه رادیو و تلویزیون دولتی ایران از "پناه بردن" شهرام امیری به دفتر حفاظت از منافع ایران سخن گفته بود، اما شامگاه گذشته، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که آقای امیری آزادانه و به میل خود به آمریکا آمده و آزاد است هر زمان که می خواهد خاک این کشور را ترک کند.

مقامات آمریکایی همچنین هرگونه معامله ای با دولت ایران در مورد بازگشت شهرام امیری به کشور خود را تکذیب کرده اند.

در پی انتشار گزارش مراجعه آقای امیری به دفتر حفاظت از منافع ایران در آمریکا و ابراز تمایل به بازگشت به ایران، ارتباط احتمالی بازگشت وی با ماجرای بازداشت سه شهروند آمریکایی در مرز ایران و عراق و ناپدید شدن یک شهروند دیگر آمریکایی در جزیره کیش مطرح شد.

در واکنش به این گزارش ها، رابرت گیبز، سخنگوی دفتر رئیس جمهوری آمریکا، با رد هر نوع ارتباطی بین ماجرای حضور آقای امیری در آمریکا و بازداشت شهروندان آمریکایی در ایران، گفت "ما او [شهرام امیری] را نگه نداشته ایم و بنابراین، هیچ مبادله ای در کار نیست."

در ماه اکتبر سال گذشته، مقامات وزارت امور خارجه ایران گفتند که شهرام امیری، شهروند ایرانی، در جریان سفر حج عمره به عربستان سعودی در ماه ژوئن همان سال، توسط ماموران سعودی و آمریکایی ربوده و به خاک ایالات متحده انتقال یافته است.

چندی بعد، یک شبکه تلویزیونی آمریکایی به نقل از یک منبع اطلاعاتی آن کشور، که از او نامی برده نشد، گفت که آقای امیری به ایالات متحده پناهنده شده و اطلاعات خود در مورد فعالیت های هسته ای مخفیانه جمهوری اسلامی را در اختیار آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داده است.

دولت ایالات متحده نیز اتهام ربودن آقای امیری را به شدت تکذیب کرده و گفته بود که چنین اقدامی با روش های مورد استفاده دستگاه های دولتی این کشور مغایرت دارد.

مقامات جمهوری اسلامی از آقای امیری با عنوان پژوهشگر در دانشگاه صنعتی مالک اشتر، وابسته به وزارت دفاع، نام برده اند و او را با فعالیت های هسته ای ایران مرتبط ندانسته اند.

آقای امیری نیز خود در یکی از پیام های ویدیوئی که در شبکه یوتیوب منتشر شد گفت که در این نوع فعالیت های دخالتی نداشته بلکه زمینه پژوهشی او پزشکی هسته ای بوده است.